fbpx

Reklamni materijal

Reklamni materijal

Šta je zapravo reklamni materijal?

Najprostije: bilo koji predmet na koji odštampate logo svoje kompanije, sliku ili poruku je deo reklamnog ili promotivnog materijala. Sigurno ste zapazili da pred novogodisnje praznike u lokalnoj prodavnici ili apoteci na poklon dobijete olovku, upaljač ili kalendar na kome se nalazi logo ili naziv iste te prodavnice ili apoteke. Ako ste zaposleni u većoj firmi onda ste već videli termose, šolje, kišobrane, torbe, notese i rokovnike. Poslednjih godina je popularan Gift Box. Izaberete kutiju na kojoj ćete naravno odštampati logo i naziv Vaše kompanije a u nju stavite nekoliko različitih artikala, na primer hemijsku olovku, USB, notes i šolju.

Od igle do lokomotive

Baš pred praznike smo na naš Instagram Story postavili anketu da vidimo šta ljudi najčešće dobijaju na poklon od reklamnog materijala. Odgovor je: upaljač. Posle upaljača slede hemijske olovke, kalendari, rokovnici i notesi. Zamislite da ste vlasnik neke prodavnice mešovite robe. Vi imate na izlogu naziv i logo te svoje prodavnice. Kako još možete da se reklamirate? Tako što će Vaši zaposleni nositi kecelje ili majice sa istim logom. Takođe ako imate vozilo i ono može biti brendirano. Tu su takođe i vizitkarte i flajeri koje delite kupcima.

Obratite pažnju sledeći put kada budete na kasi neke prodavnice ili apoteke. Da li imaju plastični kusoar u koji stavljate novac? Šta primećujete na njemu? Sigurno logo te prodavnice ili apoteke.

Zamislite sada da proizvodite vrhunsko vino i sarađujete sa restoranima. Koji reklamni materijal koristite? Pa da vidimo: pored onoga što smo naveli kod prodavnice tu je takođe i etiketa na bocama koje prodajete kao i zanimljiva kutija sa logom ili nazivom.

Godišnje doba

Od godišnjeg doba zavisi koju vrstu reklamnog materijala poklanjate svojim kupcima, klijentima i saradnicima. Pa da vidimo:

Proleće: prsluci, pletene korpe, termosi

Leto: kačketi, majice kratkih rukava, lopte i peškiri za plažu

Jesen: kišobrani, majice dugih rukava, putno ćebe

Zima: duksevi, šolje, kape i rukavice, kalendari

Reklamni materijal

I za kraj: Gedžeti kao sastavni deo reklamne galanterije

Bolje zvuči reč gedžeti nego spravice zar ne? A evo i najpopularnijih koji se koriste:

Bežične slušalice

Bluetooth zvučnik

Bežični punjač za mobilne telefone kao neizostavni deo svakog putovanja.

063/714-66-54